Blus på læsninger og forfattermøde til litteraturfestival

 

 

 

 

 

 

 

Ordkraft i Aalborg har gennem årene udviklet sig til en af de vigtigste festivaler i landet, et kraftfelt af ny og nyskabende skønlitteratur med store navne og et trofast, stadigt voksende publikum.

Guidet fælleslæsning er en særlig måde at engagere og inddrage læsere, der bruges landet over, bl.a. på biblioteker. I Aalborg er det en vigtig del af Kulturvitaminer, et tilbud til borgere med symptomer på depression, stress, angst og unge sårbare. Det projekt har vist sig at have dokumenteret virkning, og er nu sat i drift i et unikt samarbejde mellem flere af kommunens forvaltninger og kulturinstitutioner, og giver Ordkraft adgang til uddannede læseguides. Det betyder også, at Ordkrafts gæster kan se frem til nye oplevelser på festivalen til foråret.

“Det er oplevelsesrigt for alle, der har lyst til at fordybe sig i en god fortælling og mærke glæden ved at læse sammen. Derfor vil vi gerne lade vores gæster prøve guidet fælleslæsning og den helt specielle kombination af at blive læst højt for og få muligheden for at tale sammen om de tanker, fortællingen har sat i gang. For at gøre oplevelsen endnu større, kobler vi et forfattermøde på. Forfatteren inviteres med i seancen. Deltagerne kan gå direkte til kilden med iagttagelser og spørgsmål, og forfatteren får helt nye vinkler og læsninger af sit værk,” forklarer Anine Sander Kaas, der er projektleder hos Ordkraft.

Ordkraft vil tilbyde publikum at droppe ind og deltage i en guidet fælleslæsning og det virker som et godt bud på at blive bidt af glæden ved at dele gode læseoplevelser med andre. Og et godt eksempel på at litteratur kan gøre en forskel, både for den enkelte og i fællesskab.

Fonden DBK har valgt at støtte med 50.000 kroner, og håber, at konceptet bliver kopieret over hele landet.

Kunde-login
Kontakter login-server...