Ferierne bliver sjovere med gode bøger

 

 

 

 

 

 

 

Der er ingen børn, der skal kede sig i skoleferierne. Men måske er løsningen en bog, ikke et actionfyldt program, hvor man haster fra det ene til det andet med alle de andre børnefamilier.

Projektet Gratisbørnebøger.dk er et tilbud om kvalitetslitteratur til børn på mellemtrinet, når de har ferie. Det er forfatterne selv, der står bag initiativet og stiller egne værker til rådighed. I vinterferien skal konceptet udvides til også at inkludere events online, hvor elever kan møde gruppens forfattere og komme tæt på bøgerne.

“Gratisbørnebøger.dk har siden foråret 2014 skabt læselyst over hele landet både i vinter- og sommerferierne med over 860.000 besøg på hjemmesiden fra læseglade børn og deres voksne, og vi er glade for at kunne fortsætte og udvide det,” fortæller Bo Skjoldborg, en af forfatterne bag.

Foruden ham står også Benni Bødker, Jan Kjær, Henrik Einspor, Morten Dürr, og Emil Blichfeldt , bag projektet. Tilsammen har de skrevet godt 400 titler. Med projektet går de børnenes teknologibegejstring i møde og skaber helt lavpraktisk en overdådig online læselystevent, hvor børn frit kan læse 20 populære bøger i to kampagneperioder. Både børn og skoler har taget konceptet til sig.

Med ’Læs i vinterferien’ forenes det bedste fra begge verdner: Ved en online-event, der kan streames gratis af skoler i begyndelsen af februar, kickstarter forfatterne læselysten med live-foredrag om de 20 bøger, som børnene kan læse i vinterkampagnen ’22. Ikke bare i vinterferien, men i hele februar, så skolerne kan bruge bøgerne til fælleslæsning og læsebånd.

Fonden DBK støtter projektet med 50.000 kroner og ser frem til de mange spændende aktiviteter, der kan sætte strøm på læselysten, både i ferien og skoledagen.

Kunde-login
Kontakter login-server...