Ny prismodel til hele bogbranchen

De danske forlag har på det seneste haft svært ved at gennemskue deres udgifter i forbindelse med pakning og distribution af bøger, som sker gennem DBK.

Det har DBK nu taget konsekvensen af og har fremlagt en ny aftale, der indeholder en ny og mere gennemskuelig prismodel.

”Vi må erkende, at den gamle prismodel har været svær for vores kunder at forstå og gennemskue. Det tager vi nu konsekvensen af. Den model, vi nu lægger frem, er udviklet efter dialog med vores kunder og samarbejdspartnere. Vi har lyttet til kritikken og har gjort prisstrukturen langt mere gennemskuelig og transparent,” siger administrerende direktør hos Fonden DBK, Gert Frost.

I stedet for som i den nuværende model vil priserne fremover være enhedspriser udregnet per bog, per opstart eller per faktura. Dermed kan man som kunde udregne sine udgifter, som ikke længere vil være afhængige af, hvor mange bøger man har med i en kasse eller på en palle.

”Vi har gjort prisstrukturen mere transparent, således at alle forlag fremover betaler den samme pris. Denne ligestilling af priserne betyder, at langt de fleste forlag fremover får en prisnedsættelse på titelgebyret i Bogportalen fra 10 til 9 kroner pr. måned, mens nogle få forlags månedlige titelgebyr vil stige fra 2,5 kroner til 9 kroner,” siger Gert Frost.

Den nye aftale træder i kraft per 1. august 2022.

Kunde-login
Kontakter login-server...