Højtlæsningsaktiviteter til børn i udsatte boligområder

Den største uddeling går i år til foreningen 2200Godnathistorier, der har en mission om at give børn på Nørrebro gode litteraturoplevelser og stimulere deres fantasi, læselyst og sprogudvikling.

Det begyndte oprindeligt som et initiativ, der skulle give børn og unge i et udsat boligområde mulighed for at høre godnathistorier. Siden er foreningen vokset, og der er i dag 66 højtlæsere i foreningen og yderligere over 120 frivillige. Desuden er konceptet de seneste år udvidet, så der i dag også bliver læst højt på blandt andet plejehjem, i beboerforeninger, på pladser og i parker.

Foreningen gennemfører højtlæsningsprojekter i tre udsatte boligområder på Nørrebro/Ydre Østerbro. Projektets formål er at fange de børn, som ikke kommer på det lokale bibliotek eller folkeskolernes pædagogiske læringscentre. Frivillige tager ud og tilbyder faste højtlæsningsaktiviteter, lige der hvor børnene bor, leger og hænger ud. Til dette formål kræves stabile, ressourcestærke frivillige og foreningen vil blandt andet bruge pengene på en deltidsstilling til en projektleder, der skal lave faste vagtplaner for disse 66 højtlæsere og stå for oplæring af nye højtlæsere.

Støtten vil dog ikke kun blive brugt på projektstyring, men vil også blive brugt på at øge foreningens indsats i Mjølnerparken med et fast værested, så foreningen får mulighed for at være til stede hver uge.
Med Fondens nye litteratursponsorat i ryggen får 2200 Godnathistorier nu et solidt økonomisk skulderklap til at fortsætte deres mission om at give udsatte børn på Nørrebro gode litteraturoplevelser.


Ofte stillede spørgsmål

Behandling af ansøgningen og støtte og udbetaling

Ansøgningsskema

Ansøgningsskema

Projekter støttet af Fonden DBK

Projekter støttet i 2021

Projekter støttet i 2020

Projekter støttet i 2019

Behandling af personoplysninger


Hos DBK mener vi, at det er vigtigt at læse. Vi tror på, at vi bliver klogere, mere fantasifulde, bedre til at danne indre billeder, bedre til at fordybe os og bedre til at forstå vores medmennesker, når vi læser. Gennem fondens uddelinger ønsker vi at støtte nye og kreative litterære tiltag i bogbranchen, der vil fremme læselysten hos både børn og voksne. Det synes vi er vigtigt. .

Fonden DBK’s formand,
Karsten Engdahl