Læsekompas til børn

Læselyst opstår bedst, når barnet møder en bog, der rammer det på både indhold, form og niveau. Lykkes det at få vores barn til at læse en bog, det tilmed synes var superspændende, så er den næste store udfordring – hvordan finder vi eller barnet en ny bog, der kan inspirere?

Der mangler ressourcer og værktøjer til at understøtte skolebørnene i at finde de rigtige bøger. Læsekompasset er et digitalt værktøj under udvikling, hvor danske skolebørn kan finde vej til de helt rigtige bøger, som kan stimulere deres læselyst. Det digitale værktøj skal kunne bruges af børnene hjemme, i klassen eller på skolebiblioteket. Det skal være intuitivt og appellere til målgruppen – det enkelte barn skal kunne bruge værktøjet uden voksenhjælp. Der skal kunne navigeres i en mængde relevante børnebøger.

Netop klassificeringen af bøgerne, deres genre, indhold mm. har DBC stor erfaring i og er dermed en virkelig god faglig garant for arbejdet med at finde og berige bøgerne med de rette ”taggede” stemningsord og andre nøgleord, der appellerer til og stimulerer børnene til at læse bøger. 

Støtten går konkret til at sikre, at de ord, der beskriver bøgerne, og de ”knapper”, børnene kan skrue på, bliver gennemarbejdet af fagfolk med stor erfaring på området og efterfølgende bliver testet af på børnene i målgruppen. Det sikrer den indholdsmæssige kvalitet af det nye digitale værktøj og øger sandsynligheden for, at værktøjet opfylder sin mission – at hjælpe børnene til at finde læselysten gennem de helt rigtige bøger for dem.

Samtidig vil støtten på 175.000 kr. være med til at holde udviklingsomkostningerne nede i et niveau, som giver den trængte skolesektor en reel mulighed for at kunne tilbyde deres elever dette værktøj.


Ofte stillede spørgsmål

Behandling af ansøgningen og støtte og udbetaling

Ansøgningsskema

Ansøgningsskema

Projekter støttet af Fonden DBK

Projekter støttet i 2021

Projekter støttet i 2020

Projekter støttet i 2019

Behandling af personoplysninger


Hos DBK mener vi, at det er vigtigt at læse. Vi tror på, at vi bliver klogere, mere fantasifulde, bedre til at danne indre billeder, bedre til at fordybe os og bedre til at forstå vores medmennesker, når vi læser. Gennem fondens uddelinger ønsker vi at støtte nye og kreative litterære tiltag i bogbranchen, der vil fremme læselysten hos både børn og voksne. Det synes vi er vigtigt. .

Fonden DBK’s formand,
Karsten Engdahl