Ny digital platform skal styrke arbejdet med læsegrupper for sårbare og udsatte

Læseforeningen er en frivillig social forening med ca. 150 frivillige, der gennem de sidste 10 år har arbejdet for at inddrage en bred gruppe af mennesker fra forskellige baggrunde omkring live læsning af skønlitteratur. Læseguiderne driver og guider ugentligt godt 100 læsegrupper for bl.a. sårbare og udsatte målgrupper. Selvom det at udvælge litteratur er en af de spændende opgaver som frivillig, så er det også et tidskrævende arbejde. Derfor har flere læseguider efterspurgt inspiration til tekstvalg.

 Støtten på 115.000 kr. fra Fonden DBK vil derfor gå til at udvikle en digital platform, hvor læseguider kan inspirere hinanden ved at dele læseoplevelser, litteraturvalg og erfaringer fra egne læsegrupper og derved sprede den gode læseoplevelse til endnu flere.

 ”Vi er rigtig glade for støtten, som vil opfylde et konkret behov og løfte det frivillige arbejde i Læseforeningen i mange år frem. Forhåbentlig kan den digitale læseguideplatform også være katalysator for at øge antallet af læsegrupper bredt i landet”, fortæller litteraturforsker og daglig leder af Læseforeningen Mette Steenberg.

 Platformen skal designes og programmeres med bistand fra eksterne samarbejdspartnere, når frivillige på tværs af landet har været med til at idéudvikle indholdsdelen af platformen (fx definere tags og planlægge turnus for ”ugens tekst”).

 ”Under Covid-19-nedlukningen og forsamlingsforbuddet har vi udviklet et virtuelt læsegruppetilbud. Det har kun understreget behovet for at få udviklet et digitalt læseguideforum, som de frivillige oplæsere kan støtte sig til i forberedelserne, så vi er glade for nu at kunne sætte projektet i gang”, uddyber Mette Steenberg.


Ofte stillede spørgsmål

Behandling af ansøgningen og støtte og udbetaling

Ansøgningsskema

Ansøgningsskema

Projekter støttet af Fonden DBK

Projekter støttet i 2021

Projekter støttet i 2020

Projekter støttet i 2019

Behandling af personoplysninger


Hos DBK mener vi, at det er vigtigt at læse. Vi tror på, at vi bliver klogere, mere fantasifulde, bedre til at danne indre billeder, bedre til at fordybe os og bedre til at forstå vores medmennesker, når vi læser. Gennem fondens uddelinger ønsker vi at støtte nye og kreative litterære tiltag i bogbranchen, der vil fremme læselysten hos både børn og voksne. Det synes vi er vigtigt. .

Fonden DBK’s formand,
Karsten Engdahl